Nem kell ahhoz sokat költened, hogy egészségesen étkezz, többet mozogj vagy haladj a diétáddal. Elhoztam nektek 5 tippet, amit rendkívül egyszerű és otthon is beiktathatjátok a mindennapjaitokba.

  1. Használd ki a természetet

Tudom, macerás tud lenni, ha a munkahelytől messze van a konditerem, onnan pedig még messzebb az otthonunk. Pont emiatt választhatod azt is, hogy munka után hazamész vagy előtte elintézed a dolgaidat, majd otthon szánod rá magad az edzésre. De komolyan! Lemehetsz futni, nézhetsz az interneten olyan edzős videókat, ami számodra a legjobb és már olvadhatnak is a kilók. Arra különösen figyelni kell, hogy minden mozdulatot olyan pontossággal csinálj, mint amit látsz. Otthon senki nem tud szólni neked, ha egy gyakorlatot hibásan hajtasz végre. Figyelned kell mindenre!

  1. Ültess növényeket otthon

Akár az erkélyen is ültethetsz pár paradicsomot, hogy ne kelljen a zöldségesbe járnod. Sőt, az még jobban is esik, ha a sajátod. Csak a hely és az időd szabhat határt, hogy milyen gyümölcsöket, zöldségeket termeszthetsz otthon.

  1. Figyelj az adagolásra

A kifőzdékben és éttermekben általában sokkal nagyobb adagokat adnak, mint kéne. Amivel több szempontból sincs baj, hiszen haza lehet vinni. Pont ezzel a megoldással pedig megelőzhetjük, hogy minél többet együnk, együnk és együnk…

  1. Igyál minél több vizet!

Ezt kell ragoznom? A folyadékpótlás az egyik legfontosabb dolog!

  1. Gyűjtsd a recepteket

Nagyon sokszor azért küzdünk a diéta tartásával, mert folyton ugyanazokat esszük. Viszont az internetnek hála, töménytelen mennyiségű recepthez juthatunk hozzá, ami leírja, hogy a csirkét nemcsak natúr ízesítéssel, rizzsel és zöldséggel lehet enni, hanem számtalan variációt próbálhatunk ki. És nem, itt sem szükséges, hogy minden nap más és más egészséges ételeket vegyünk. Alkossunk abból, ami van otthon. Az egész csirkemellet sem kell egyetlen pácban elkészíteni.