Nemrég már írtam a női problémákról, amik sportolás közben felütik a fejüket. Most úgy gondoltam, erre megéri szentelni még egy bejegyzést, hiszen minél könnyebbé kell tenni mindenki számára a futást. Ebből következik, hogy szerethető is lesz a sport.

  1. Fekete körmök

Nem, most nem arra gondolok, hogy a fekete körömlakkod lesz a barátod. Sokkal inkább arra, hogy a rendszeres futás hatására előfordulhat, hogy a köröm olyan sűrűn érintkezik a cipő felső részével, hogy megsebezheti a lábujjkörmöket. Nők számára pedig fontos lehet a nyári szandál szempontjából, hogy erre különösen figyeljenek.

  1. A természetben nincs fürdőszoba

A természet nagy úr. Ha pedig szólít, akkor menni kell. Férfiaknak bizony könnyebb, de megfelelő környezetben többet a lányoknak sem lehet ez nehezebb. Sőt, vannak már olyan termékek, amik megkönnyíthetik ezt.

  1. Kidörzsölt területek

Nagyon kell figyelni arra, hogy a nem megfelelő ruhában könnyen ki lehet dörzsölni területeket a bőrön. Erre pedig az izzadás sajnos még rá is segít. A leggyakoribb ilyen terület a belső comb, amik minden egyes lépésnél összeérhetnek. Próbáljatok ilyenkor egy kis vazelint kenni a bőrfelületre.

  1. Megfelelő ásványi anyagok

A nők legtöbbje vashiányban szenved, amiről főleg a menstruáció tehet. Ettől fáradékonyak lehetnek, ami a sportteljesítményt is befolyásolja. Ebben az esetben feltétlen szükséges egy orvost felkeresni, aki felírja a megfelelő vitamint rá. De ez nemcsak a vasra, hanem minden más ásványi anyagra vonatkozik. Fontos a magnézium és a kalcium is. A legjobb egy multivitamin beszerzése.