Hiába mondják azt, hogy ha sportolsz, bármit megehetsz. Ez nem így működik. Nyilvánvalóan minden függ a célodtól, de a fejlődés érdekében az étkezésre is oda kell figyelni, hiszen nem attól válsz egészségessé, ha csak salátát eszel és folyamatosan diétázol. Hanem attól, ha életmódot váltasz és kerülöd a mesterséges ételeket. Most abban fogok neked segíteni, hogy mit NE egyél edzés után.

  1. Magas szénhidráttartalmú ételek

Igaz, az sem jó, ha csak zöldséget eszel, de ennek az ellenkezője se forduljon elő! A magas szénhidráttartalmú ételek edzés előtt feltölthetnek energiával, de edzés után a szervezetednek inkább fehérjére van szüksége. Természetesen ne hanyagold el a szénhidrátot, csupán figyelj a mértékre!

  1. Cukros üdítők és csokoládé

A cukros üdítőket egyébként is kerülni kéne, nem csak edzés után. Nagyon sokan azt a hibát követik el a diétában, hogy míg az étkezést nagyon szépen tartják, addig a különböző cukrosabbnál cukrosabb üdítőket kortyolgatnak. Ez is számít! A napi folyadékbevitelt főleg vízzel kell biztosítani!

  1. Müzli

A zabkása és a müzli összedobása nagyon gyorsan és egyszerűen megvan. DE! Manapság rengeteg adalékanyagok és cukrot tartalmaznak főleg az előre gyártott darabok. Akár kókusztejjel kevered be a boltban kapható „egészséges” zabkását és müzlit, akár normállal, a diétástól egészen messze lesz. Ha szeretnéd, vegyél natúr zabpelyhet és készítsd el REGGELIRE otthon.