Nem mindegy, hogy mit, milyen tempóban és meddig csinálnunk. Rengeteg sporttal el tudunk égetni akár 500 kalóriát óránként, de figyelni kell minden lépésre a sebesülések elkerülése érdekében, illetve arra is, hogy minél hatékonyabban végezzük a feladatokat.

  1. Kerékpározás

Szép helyeken kerékpározni, esetleg a Balaton körbebiciklizni szuper program! Sőt, még kalóriát is égethetsz vele. Jó, igaz, ez inkább élménytúra, mint erős kardió, de ezzel is sokat segíthetsz a diétádon. Ha viszont el szeretnéd érni az óránkénti 500 kalóriát, akkor erős tempót diktálva kell tekerned. Próbáltad már a spinning vagy a spinracing órákat? Ezek sokat segíthetnek és a lábakat is remekül formálják!

  1. Futás és elliptikus tréner

Nyilvánvalóan a helyes futás az egyik legjobb edzésforma. Ennél figyelned kell a helyes testtartásra, és arra is, hogy a megfelelő talajon fuss. Így nem érhet semmilyen egészségügyi probléma. Ha viszont úgy érzed, nem a megfelelő technikával futsz, válaszd inkább az elliptikus trénert, mert az sokkal inkább megkíméli az izületeidet.

  1. Súlyzós edzés

Nem, nem leszel tőle túlzottan izmos. Sőt! A súlyzós edzések remekül formálnak. Egy kettlebelles edzéssel simán meglehet az 500 kalória, ha a megfelelő gyakorlatokat, a megfelelő súlyokkal és profi segítség mellett végzed. Nemcsak az adott órában égeted a zsírt és növeled az izmodat, hanem még utána is befolyásolja a tested működését! Próbálj ki egy súlyzós edzést, hidd el, nem fogod megbánni!