Számos tényező van, ami akadályozza, hogy a legjobbat hozd ki magadból futás közben. Ilyen például az étkezés. Mit tegyél, hogy megelőzd a bajt? Mondom!

A szénhidrát nem ellenség, sőt! Manapság számos diéta olvasható az interneten, aminek vannak jó és rossz oldalai is. Nem beszélve arról, hogy mindenki máshogy működik. Ami a barátaidnak bevált, nem biztos, hogy neked is be fog. Egy biztos, hogy a hosszan fenntartható diétákat igazából már nem is diétáknak mondjuk, hanem életmódnak. Ha pedig a futás a hobbid vagy most kezdenéd el, akkor jobb, ha megbarátkozol ezekkel az apró trükkökkel, mert itt lesznek, hogy segítsenek neked. A többi már csak rajtad múlik!

  1. Tankolj be szénhidrátokkal

Kezdjük is ezzel! Szénhidrát nélkül nincs energia. Fáradtabbnak fogod magad érezni és könnyebben szerezhetsz sérüléseket is. Emellett az immunrendszerednek sem megfelelő, ha nem kap elég üzemanyagot.

  1. Futás előtt/futás után

Mielőtt elkezdesz edzeni, feltétlen egyél valami szénhidrátot! Ha délben ebédeltél és 17 órakor mész el futni, nem lesz energiád, ahogy azt fentebb is írtam. Emellett pedig fontos, hogy mondj nemet magadnak, ha magas rosttartalmú vagy csípős ételt kívánnál meg az edzés előtt. Nem akarsz gyomorfájdalmakat, igaz? Futás után pedig töltsd újra egy kis fehérjével, amit az izmaid meg fognak köszönni! Ezután két órával pedig jöhet a normális vacsora.