Hiába mozogsz napi több mint egy órát, a diétára nagyon kell figyelni. Nem várhatod úgy az eredményt, ha minden tésztát eszel ebédre és csoki lesz az uzsonna. A változás egyik alapköve a megfelelő étrend beiktatása. Amit első lépésként ajánlok nektek, hogy ezeket kezdjétek fokozatosan elhagyni:

  1. Csokoládé

Ahogy fentebb is említettem, a minél kevesebb csoki hosszútávon meghozza a várva várt változást. Egy-egy csalónapon be lehet iktatni az édességet, de törekedj arra, hogy minimálisra csökkentsd a mennyiségét. Bár függőséget csak pszichésen okoz, könnyű csapdába esni így is!

  1. Cukor

A fenti példa is egy közülük, hiszen a csoki igazi cukorbomba. Ezen felül pedig olyan anyagokat tartalmaz, amire az agyunk eléggé rá tud szokni. Ennek elkerülésének első lépése az, ha az ételek ízesítéséhez cukorhelyettesítőt használsz.

  1. Sajt

Most őszintén! Te is szereted azokat az ételeket, amiknek a tetején vastag sajtréteg van, igaz? Ki ne szeretné? Nos, jó, ha tudod, hogy rengeteg zsír van a sajtban. Alattomos, de isteni! Ha egy kicsit több sajtot raksz az ebédedre, a diétádban ez hatalmas buktatót jelenthet. Figyeld, mennyit használsz és számold a kalóriákat!

  1. Kávé

Van, aki egyből kávévak indítja a napot, annak ellenére, hogy egyes tanulmányok szerint ébredés után 1 órát még minimum várni kéne. Majd beérve a munkahelyre még egy kávét bedobnak, és így tovább ebéd után, vacsorára… stb. A kávé az egyik legaddiktívabb ital, amihez a tested is hozzá tud szokni egy idő után. Az, hogy mennyi az egészséges mennyiség naponta, különböző tanulmányokkal változik. De lényeg, hogy ha teljesen nem is akarod kiiktatni a kávét a napjaidból, fokozatosan építsd le a mennyiséget, hogy a testednek is legyen ideje alkalmazkodni az új szokásokhoz.